WIJ ZIJN

Zanggroep Amice is een koor dat haar thuisbasis heeft in Veldhoven. Regelmatig nemen we deel aan kleinschalige concerten of geven zelf een kleiner of groot concert.

Wij zijn een gezellige club vrouwen, tussen de 40 en 65 jaar, voor wie de repetitie een prettig avondje uit is. Gezellig samen zingen en ontspanning zijn belangrijk maar de ambitie om de zangkwaliteit te verbeteren, staat bij ons hoog in het vaandel.

Repertoire

We hebben een leuk en afwisselend repertoire. Dit bestaat o.a. uit popmuziek van bijvoorbeeld Blof, Abba, The three degrees. Ook zingen we musicalwerken, wereldmuziek, licht klassiek en kerstliederen. We zingen vooral in het Nederlands en Engels. Hoewel we een uitdaging als een wereldconcert met volksliederen in vele talen niet uit de weg gaan. Meestal zingen we met vakkundige begeleiding op de piano maar we zingen ook à capella.

Repetities

Zanggroep Amice repeteert op donderdagavond van 20.15 tot 22.15 uur in d’n Bond, Rapportstraat 29 in Veldhoven. We starten de repetitie met inzingen en bijbehorende oefeningen. Tussendoor houden we een korte pauze van ca. 15 minuten.

De repetitie wordt geleid door de dirigente Herma Timmer.  In de periode voor een uitvoering worden we begeleid door onze vaste pianist: Doré van Deijck.

Aanmelden

Voordat je je aanmeldt ben je van harte uitgenodigd om eerst een kijkje te komen nemen en te komen luisteren tijdens één van de repetities of tijdens een uitvoering natuurlijk. Laat het ons van tevoren even weten (zie contact) om verrassingen te voorkomen (b.v. omdat een repetitie niet doorgaat).  Als je besluit om je aan te melden krijg je een buddy toegewezen die ervoor zorgt dat je je zo snel mogelijk thuis voelt. (zie lidmaatschap)